LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Yoga

Vi är alla människor på samma resa

Första gången som jag verkligen gav yoga en riktig chans gjorde jag det hemma i vardagsrummet. Jag hade blivit rekommenderad att läsa Malin Berghagens böcker om Yoga och jag måste erkänna att jag fastnade helt i dem.

Jag längtade till att få komma hem efter jobbet och få krypa upp i soffan med dessa fantastiska böcker. Jag reflekterade över att det kunde se så enkelt ut på bilderna när Malin utförde yoga och hur svårt jag själv upplevde att det var. Så här i efterhand kan jag tycka att det var lite synd att jag inte fick med min första solhälsning på film (skrattar). Det skulle ha varit roligt att jämföra skillnaden nu och då.

Yogan skulle komma att bli en stor del av min vardag framöver, större än vad jag någonsin hade kunnat tro. Sedan två år tillbaka så spenderar jag ungefär en timme om dagen på yogamattan, jag älskar yoga och jag älskar att utföra den. Min tid på yogamattan är helt min egen och även om kroppen skriker nej emellanåt så är jag en helt annan människa med yogan i mitt liv. 

Med den teknik som finns idag så går det absolut att lära sig yogans grunder hemma, solhälsning A är en bra början, den passar alla nivåer, vare sig du är nybörjare eller har tränat yoga i flera år.  Att göra den tre gånger varje morgon är en perfekt start på dagen, dessa 5 minuter som det tar att göra denna kan de flesta av oss avvara för att både må bättre, men också för att orka mer. 

För mig har yogan också haft en läkande effekt, känseln i mitt högra ben har sakta men säkert börjat komma tillbaka efter att ha varit borta i fem år, om det beror på yogan i sig eller min starka tro på att den faktiskt påverkar, spelar egentligen ingen roll alls. Yoga kan också vara ett sätt att koppla ihop sin kropp med sina känslor, ett sätt att lära känna sig själv och sin kropp.

Med yoga bygger du upp styrka, rörlighet och balans och den hjälper dig att hitta lugn, välmående och harmoni i både kropp och sinne. Det som är så fantastiskt är att det finns ingen hierarki i yoga, vi är alla människor på samma resa. Namaste

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.