LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Livsstil

Fundera på vad som får dig att må bra – gör det mer!

Klockan visar 07.22 när jag slår upp ögonen, på en lördag? Jag kan inte somna om utan använder istället tiden till att reflektera, om jag verkligen lever som jag lär…

Andning: Ta djupa andetag och andas genom näsan, andas in – räkna till tre, andas ut – räkna till tre. Hitta stunder i vardagen där du medvetet reflekterar över andningen, tex när du väntar vid ett trafikljus, tar en promenad, diskar, står i kö på affären eller sitter i ett möte.

Kost: Ät en mängd olika naturliga och hälsosamma livsmedel varje dag. Lägg till en ny frukt eller grönsak till varje måltid eller gör en god och nyttig smoothie till mellanmål. Ät nötter till snacks eller torkad frukt för att dämpa sötsuget.

Sömn: Gå till sängs och vakna vid samma tidpunkt. En bra natts sömn hjälper till att undvika utbrändhet och gör det möjligt för din kropp att återställa och ladda om batterierna.

Naturen: Drick ditt morgonkaffe ute, ta en promenad på lunchen, meditera utomhus, var mindful eller njut av solnedgången. Att spendera tid i naturen engagerar alla dina sinnen, att observera omgivningen utan att döma och uppskatta allt runt omkring dig, kommer att ge din kropp och själ ett inre lugn.

Meditera: Ta en paus några minuter varje dag för att vara still eller meditera, prova dig fram till den/de meditationsmetoder som passar just dig bäst. Meditation är något av det bästa vi kan göra för vår inre harmoni. Att lugna sinnet genom meditation är en metod som sträcker sig långt bakåt i tiden.

Yoga: Med yoga bygger du upp styrka, balans och rörlighet genom träning av muskler och andning, detta är en träningsform som har utövas i flera tusen år. För yoga krävs ingen utrustning och du kan utöva den hemma i vardagsrummet, på baksidan eller ute i naturen.

Tacksamhet: Skriv ner några saker varje dag som du är tacksam över. Denna dagliga övning kommer i sinom tid att närma ditt hjärta och hjälpa till att bryta den kroniska klagande vanan som finns hos oss människor.

Glädje: Skapa glädje genom att spendera tid med kära, skratta eller vara kreativ. Lyssna på musik, dansa, sjung, klättra i träd, pyssla i trädgården, simma… följ dina innersta drömmar, om du inte vet vad de är, fundera på vad som får dig att må bra – gör det mer!

… Ja det gör jag nog, lever som jag lär – åtminstone så vill jag tro det.

/ LindaSofie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.