LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Meditation

Bara få andas och vara jag

Enligt mig så är meditation något av det bästa som vi kan göra för vår inre harmoni. Många kanske prioriterar att lägga sin tid på träning och nyttig kost, medan den mentala hälsan ofta glöms bort. 

Jag kom i kontakt med meditationen första gången för åtta år sedan, men kände inte alls att jag var redo för den då. Det är de senaste fyra åren som jag har utövat meditationen kontinuerligt nästan varje dag och lyckats med att hitta mig själv i den. Att meditera har gjort mig mer medveten, jag kan lägga märke till det som finns runt omkring, bara observera utan att lägga någon vikt i det jag ser eller på de tankar som kommer.

Att komma in i en rutin med meditation är precis som med vilken annan träning som helst, det kan ta tid.  För mig har naturen blivit den absolut bästa platsen för meditation, mindfulness & yoga. Att ge sig själv den tiden, några minuter vare dag, till att bara få andas och vara jag. 

Det kan vara tidig morgon eller sen kväll, för meditation har det ingen som helst betydelse men ställ gärna in ett dagligt schema när det passar dig bäst under dagen att meditera. Skapa en ritual och gör din meditationsstund till din egen, andas genom näsan, djupa andetag ner i magen.

  • Andas in (räkna till fem)
  • Andas ut (räkna till fem)
  • Upprepa!

Ge dig, andningen och meditationen tid, prova minst 30 dagar, det kan ta lite tid att märka av effekten av den. Hur många minuter? – jag brukar rekommendera att börja med 3-5 minuter och sedan öka gradvis. Att lära sig meditera kan i början vara svårt, och många upplever att det kan vara jobbigt till en början att slappna av, men som sagt ge det tid, du och meditationen är verkligen värd den tiden.

Det finns ofantligt många meditationstekniker och ingen är bättre än någon annan, beroende på utövaren. En del menar att yoga är en typ av meditation medans andra anser att meditation uppstår när vi lyckas fokusera på det tomma intet.

I min värld finns inga rätt eller fel i meditation, jag anser att varje individ väljer sitt eget sätt att meditera på, oavsett om det är att sitta i lotusställning på en strand eller att sticka sockar hemma i soffan.

För mig har meditationen blivit ett sätt att bli mer närvarande i vardagen och ökat medvetenheten om vem jag är. Att vända in, istället för ut har fått mig att inse hur mycket jag vill leva resten av mitt liv.

/ LindaSofie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.