LindaSofie Evasdotter
Yoga World
LivsstilMeditationMindfulness

Möjligheten till livskvalitet

Klockan är efter midnatt, vilket betyder att det är officiellt sommar för mig, fråga mig inte varför men den första juni så börjar min sommar. Dagarna som är längre än nätterna, de ljumma vindarna och ljusa sommarkvällarna – som jag har längtat.

Redan som liten älskade jag att spendera mina somrar ute i naturen, helst barfota med ett metspö i handen. Nu i vuxen ålder så är naturen fortfarande min plats för återhämtning, en parallell lugn värld med mer tid för eftertanke och livskvalitet.

“And into the forest I go, to lose my mind and find my soul” ~John Muir

Att krama ett träd är kanske det enklaste sättet att direkt omfamna naturen, att uppleva och kanalisera känslor via hela kroppen och fylla på med ny härlig energi. Det är faktiskt så att när vi kramas så minskar kroppens stresshormon kortisol, vilket gör att lugnet smyger sig på automatiskt. Trädet i sin tur är fullt av positiv energi och ger en kraftfull känsla av trygghet, så ta tacksamt emot och sprid det vidare – ett fantastiskt livshjul som ger möjligheten till livskvalitet.

Ta ett djupt andetag innan du går med långsamma rörelser in i kramen, du väljer själv om du vill ha dina ögon öppna eller slutna. Försök att slappna av i andningen och låt andetagen kännas naturliga. Var här och nu genom att känna hur din kropp känns mot trädstammen, tänk på hur du andas och hur ditt hjärta slår. Andas in ny härlig energi och andas ut det du inte behöver .

“Sinnesstämningen tacksamhet infinner sig när vi förhåller oss till livet som en gåva”

/ LindaSofie Evasdotter

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.