LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Livsstil

Ett litet semestertips

Jag kommer ihåg att jag gick hela vinterhalvåret och längtade efter värme, sommaren och ledighet, till att få återhämtning, ta det lugnt och bara vara. . .

När sommaren och semestern äntligen kom så var vädret antingen för varmt eller för kallt, troligtvis också så var det för regnigt eller för soligt. Tro inte heller att tiden skulle användas för återhämtning, nej för då skulle det åkas land och rike runt, planering efter minsta lilla detalj för att hinna se och göra så mycket som möjligt på de få veckor vi hade tillsammans. Och när semestern väl var över så var både barn och vuxna så trötta att det var riktigt skönt att återgå till vardagen, in i ekorrhjulet, för att sedan börja längta till nästa års semester igen.

Nu uppskattar jag ledigheten och sommaren på ett helt annat sätt, dagar med lugn och ro utan någon stor planering överhuvudtaget. Telefonen som är på tyst läge, kvällspromenader vid vattnet i tjocktröja och långkalsonger, yoga på altanen under åska och spöregn, och bara njuta liggandes i hängmattan eller på stranden de dagar som solen är framme. Tiden med barnbarnen känns också så mycket lugnare på något sätt än när mina egna var små, att vara närvarande, med i leken, gå på upptäcktsfärd och faktiskt kunna njuta av ögonblicken och tiden tillsammans.

För mig är det viktigt att börja varje dag, oavsett ledighet eller inte med att andas, känna efter hur kroppen känns och ta in tacksamheten till livet – till att vara mamma och mormor, till min familj och mitt jobb, till mitt hem och mina vänner, för att sedan ta dagen som den kommer och försöka leva i nuet. Oavsett hur du/ni väljer att göra, hur du planerar din dagar eller vad du gör på din semester, hoppas jag att det blir precis så som du önskar, ett litet semestertips – glöm inte bort att vara närvarande, njuta och göra mer av det som får dig att må bra.

/ LindaSofie Evasdotter

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.