LindaSofie Evasdotter
Yoga World
LivetLivsstil

Att vara oss själva

Jag är så lyckligt lottad som har ett positivt nätverk, en stor familj, många nära vänner, kollegor och bekanta runt om mig. Efter mitt förra blogginlägg så kände jag verkligen hur otroligt mitt “skyddsnät” är och hur många det är som hjärtligt sluter upp runt mig när det är något. Att tänka positivt, vara i rena flöden och omge sig med människor vars avsikt inte är någonting annat än ärlig vänskap och ren kärlek är så himla fantastiskt. Jag har sagt det så många gånger till andra men det är nog först nu som jag riktigt förstår den innebörden själv, 50 % är dina att ge, 50 % är dina att få – alltid och oavsett i alla relationer. Jag vet nu med säkerhet att det är i rätt sammanhang som vi vågar lämna våra trygghetszoner och får chansen att vara oss själva.

5 vanor vi måste lämna bakom oss för att vara oss själva:

  • Sluta plåga dig själv för vad du inte lyckades uppnå. Tiden läker alla sår, men den kan även hindra dig från att uppleva det du längtar efter, dina drömmar och dina mål. Livet är underbart eftersom det lär oss att alltid anpassa oss. Oväntade överraskningar kan få oss att bli bättre personer och överkomma motgångar. Vi måste acceptera att vi inte kan ta på oss allt och att vi delvis beror på universum. Vi är inte superhjältar; det finns många omständigheter som påverkar oss, och vi kan inte kontrollera allt. Kärlek, oförväntade situationer och överraskningar händer av en anledning. Om du inte kan reda ut din plan så måste du erkänna att du har gåvan av att inte vara perfekt. Tro mig, det är en av de bästa egenskaperna vi kan ha och detta låter oss uppskatta livets skönhet.
  • Sluta förvänta dig att andra ska uppskatta dig. Vi är utan tvekan sociala varelser, vilket implicerar att vi delar med oss och lär oss av vår omgivning från de personer vi älskar. Deras förtroende guidar oss på den stig som vi har tagit, men det är även sant att det blir svårare att vara oss själva om vi hela tiden är beroende av detta. Att luta oss mot andras åsikter för våra egna beslut hindrar oss från att gå framåt och ge det bästa av oss själva till livet. Vi utvecklar vår inre röst genom att lita på oss själva. Lita på dig själv och lyssna på allt det som ditt hjärta har att säga, hjärtat som vet vem du är och vilka dina värderingar är. Kom ihåg att det är normalt om du har gjort ett misstag. Detta gör oss till människor, unika och oersättliga.
  • Ta av den falska mask som skyddar dig. Värdesätt dig själv, stanna och se på dig själv, ta en annan sida av ditt eget prisma som referens. Vår storhet ligger som tidigare nämnts i att vi är unika och oersättliga, bristfälliga och visa på samma sång. Skapa en styrka som kommer från dig, inte en som skyddar dig som en av dina fundamentala vanor. Du behöver inte något för att försvara dig själv, för även dina svagaste punkter kan växa. Börja vara dig själv.
  • Släpp alla negativa saker som hänt. Upptäck och stärk dina egenskaper, tänk på vilka dina brister är, men glöm inte att dessa gör dig till den du är. Det är många personer som har visat upp sig i ditt liv, och gett det värde. Inse vilken tur du har som kan njuta av sällskapet från de som du litar på. Förstå att allt, precis allt, även det mest negativa, har en bra sida: lärdomarna. Alla de svåra tider som kan föra med sig obekväma känslor: acceptera dem. Du har varit tursam nog att lära dig från dem, och att vara i livet för att njuta av dem.
  • Håll inte kvar vid de tankar som får dig att tvivla på dig själv. Som de fantastiska personer vi är så har vi en plikt att uppfylla vårt öde, att bli vårt eget ödes mästare. Denna uppgift kommer från den inre visdomen att allt beror på oss själva och att vi kan välja vilka handlingar som vi ska använda oss av för att utföra vår livsplan. Att tvivla på ditt mod leder dig bara till att bli pessimistisk och besegrad, även innan du har börjat handla. Du har allt du behöver inom dig, och du har haft turen att ha de fantastiska egenskaper som du har.

Källa: Utforska sinnet

Massor av kärlek till er alla / LindaSofie Evasdotter

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.