LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Livet

Prioritera dig

Den senaste veckan har livet gjort sig påmint om hur skört det kan vara. Jag har mist en familjemedlem och höll på mista en nära vän. Jag har haft hjärtklappning och svårt med andningen, vilket troligtvis är en följd av det som hänt, men också att det kanske hänger kvar från att jag hade viruset i luftvägarna. Jag försöker leva livet “som vanligt” men jag är trött… väldigt trött, så igår tog jag beslutet att så om bara för ett dygn – prioritera mig.

​”Om du ständigt prioriterar alla andra framför dig själv kan du i slutändan känna dig utmattad och förminskad. Att hela tiden göra allt för alla andra tar på krafterna – därför borde du prioritera dig själv först.

Det är lättare sagt än gjort att prioritera sig själv framför andra. Särskilt om man är van vid att alltid prioritera ens vänner, familj eller partner framför sig själv. Men du borde ändra på det och börja prioritera dig själv mer. I början kan du känna dig egoistisk och självisk, framförallt om du är bryr dig mycket om vad andra tycker och känner, men i slutändan kommer du tacka dig själv
“.

4 tillfällen som du bör prioritera dig själv – för ditt välmående.


När du är kär

Att vara kär är fantastiskt och kärleken för ens partner är obeskrivlig. När man är mitt uppe i fasen där man är nykär är det lätt att man glömmer bort sig själv. Men kom ihåg att du inte måste prioritera din partner hela tiden, utan du måste även sätta dig själv först. Bara för att du prioriterar dig själv kommer inte förhållandet att bli sämre utan det kan stärka er relation då du växer som individ.

När du är förvirrad

Det är vanligt att vi blir förvirrade. Antingen kan vi vara förvirrade över vad vi vill göra i framtiden, våra känslor eller liknande. Här är det framförallt viktigt att du sätter dig själv först då andra kommer försöka reda ut ditt liv åt dig, kom ihåg att det är dina åsikter som räknas och gör det du själv vill och mår bra av. Sedan kan personerna runt dig inspirera eller peppa dig, men de ska inte få bestämma över ditt liv.

När du har relationer som tar mer än vad dem ger

Ibland kan vi vara kvar i relationer trots att dem tar mer energi än vad dem ger oss. I dessa situationerna bör du prioritera dig själv först. Om det så är en kärleks- eller vänskapsrelation så bör du radera dessa människorna ur ditt liv och prioritera dig själv. Om en relation gör mer skada än nytta borde du lämna den och fokusera på dig själv för att du ska må bra i framtiden.

När du är nöjd med livet

Kan du ibland känna att livet är för bra för att vara sant? Mår du jättebra medan din kompis mår motsatsen? Det är viktigt att du finns där för kompisen men du får inte låta hen dra ner dig. Stötta din kompis så mycket det går men glöm inte att prioritera dig själv. Kom ihåg att du förtjänar att må bra, vara glad och nöjd över livet. Låt inte någon annan trycka ner dig eller ta all din energi.

Källa: Modette.

/ Kärlek från LindaSofie Evasdotter

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.