LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Yoga

Mina bästa tips till dig som yogalärare

Det rådande läget och risken för smittspridning har den senaste tiden påverkat många av oss yogalärare hårt med inställda kurser och stängda studios som följd, samtidigt behövs kanske yogan och meditationen nu mer än någonsin. Många människor står inför en period av självisolering och risken för smittspridning har också medfört att våra träningsvanor påverkats. Nu om någonsin är det viktigt för oss alla att hålla yogasverige igång genom att upprätthålla känslan av gemenskap och fortsätta yoga i praktiken. Här är mina fem bästa tips till dig som yogalärare i dessa Coronatider.

Flytta ut yogan


Som tur är går vi mot varmare dagar vilket gör det lättare att kunna flytta ut verksamheten. Passa på att njuta av sommarmånaderna ute och erbjud nya som gamla yogisar återhämtande morgonyoga på stranden, inspirerande yogapromenader, onlineyogasessioner på altanen, meditationskurser i trädgården eller varför bjuda in till en drop-in yoga i stadsparken. Att flytta ut verksamheten kan även hjälpa dina elever att väcka sina sinnen och få dem att känna sig jordad, tillfreds och mer mindfull.

Bli digital


Ingen vet hur den här situationen med Coronaviruset kommer att utvecklas under de kommande månaderna men ett första steg för att behålla verksamheten igång kan vara att hålla onlineklasser. Jag personligen har valt att lägga om större delen av min verksamhet till e-hälsa (digitalt) och erbjuder för tillfället både livesända yogakurser och privata yogasessioner på Skype, samt nybörjarkurser med videoledda lektioner i en sluten grupp på Facebook. I början kan det ta lite tid för att byta ut sina lektioner till onlinekurser, men jag tycker absolut att det är värt ansträngningen.

Privata yogasessioner

Här har du som yogalärare verkligen möjlighet att anpassa yogan helt och hållet efter elevens önskningar, behov och förutsättningar. Att träffas på tu man hand i en privat yogasession vare sig den är digital eller fysisk kan liknas vid träning tillsammans med en personlig tränare. Kanske vill någon fördjupa sin yogaträning medan en annan vill lära sig mer om andningen eller grunderna i yoga. Privata yogasessioner är också ett bra sätt att fortsätta ha en personlig kontakt med sina elever, samtidigt som du som lärare får möjligheten att ge den enskilde individen all din uppmärksamhet.

Erbjud hälsofrämjande samtal

Under ett hälsofrämjande samtal kan man tillsammans gå igenom hur elevens levnadsvanor och livsstil ser ut idag för att sedan kunna coacha, vägleda och utveckla de som vill göra förändringar i vardagen. Vi är alla unika individer med olika förutsättningar, behov och värderingar och mitt mål är att tillsammans med den enskilde individen hitta de verktyg som behövs för en sund och hälsosam livsstil. Det kan vara att sluta röka, förändra dåliga vanor eller kanske bara ha allmän stöttning.


Hälsan kommer först

Nu är det extra viktigt att anpassa sin verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver. Att minimera risken för smittspridning har betydande påverkan på yogautövandet över hela landet. Tänk på att vid öppna studios hålla avståndet med minst en och en halv meter, att i minde utrymmen minska på antalet kursdeltagare samt att sprita allt i studion ofta och mycket. Se också till att det alltid finns en möjlighet för alla som vistas i lokalen att tvätta händerna noga vid ankomst och om möjligt låt dina elever ta med sin egen yogamatta. Kom ihåg att din och dina elevers hälsa kommer först i alla lägen. 

/ Kärlek från mig

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.