LindaSofie Evasdotter
Yoga World
MeditationMindfulness

Naturens helande kraft

Jag uppskattar verkligen att få ta av mig skorna, vara barfota och njuta av jordens beröring under mina fötter, helst från tidig vår till sena hösten. Känslan av hur underlaget känns mot huden och hur den positiva energin fylls på av att bara nudda marken.

Att grunda sig eller att jorda sig som det också kallas, är att bli helt närvarade i nuet och låta kroppen bli ett med underlaget. Att ta del av den friska luften och naturens läkande effekt minskar stress och gör att vi mår bättre. Det kanske låter flummigt men jag älskar känslan som det ger.

Stanna upp en stund

Sätt dig eller ställ dig avslappnad, så nära naturen som du kan komma, helst barfota eller med så lite kläder som möjligt (beroende på vädret). Tänk på andningen, andas genom näsan, lugna – djupa andetag.

Var närvarande i ögonblicket, öppna upp dina sinnen och upplev det som finns runt omkring dig, det kan vara träd, stenar eller blommor. Lägg märke till olika ljud, dofter och färger, bara observera utan att lägga stor vikt i vad du ser eller på det tankar som kommer. Fortsätt att andas, lugna andetag.

Bli en del av naturen genom att känna jorden mot din hud, trädet mot din rygg eller gräset mot din hand. Låt dina rötter jorda sig i marken och tillåt dig själv att ta del av naturens helande kraft – en helt fantastisk känsla.

/LindaSofie

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.