LindaSofie Evasdotter
Yoga World
LivsstilYoga

Yoga tillhör alla

Ordet yoga betyder; förening eller att sammanfogas och det är verkligen så som jag uppfattar den. Det finns ingen hierarki i yoga, vi är alla människor på samma resa och det är det som är så himla fantastiskt.

Varje vecka så åker jag upp till Ljusdal för att göra yoga med ett gäng underbara kvinnor, vi är alla unika individer i olika åldrar, med olika förutsättningar, bakgrunder och livsstilar men där, just då, skapas kärlek och gemenskap.

Med i gruppen är Veronica och hennes dotter Ronja snart 5 år. Ronja har Jouberts syndrom.

Jouberts syndrom är ett medfött, ärftligt syndrom där mittdelen av lillhjärnan saknas helt eller delvis. Som nyfödda har barn med Jouberts syndrom ofta avvikande andning, låg muskelspänning och svårt att äta. Andra symtom som är vanliga vid syndromet är balans- och koordinationsstörningar, nedsatt syn och förändringar i njurarna. De flesta har en intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) som varierar från lindrig till svår. – Källa socialstyrelsen.

Varje gång så möter Ronja mig med sprudlande kärlek, överlycklig att tjejen som gör yoga äntligen har kommit…

Ronja: mamma, nu kommer tjejen!

Ronjas mamma: vilken tjej?

Ronja: andas in – andas ut.

Ronja: Ronja älskar yoga

Att få dela dessa dagar, yogan och glädjen tillsammans med Ronja och resten av yogisarna får mig att känna mig ödmjuk och tacksam till livet. En påminnelse om att sänka kraven, sortera bort sådant som är mindre viktigt och göra sådant som vi mår bra av. Min själ hedrar din själ / LindaSofie

Vill du läsa mer om Ronja så hittar du hennes mammas blogg här,

https://joubertssyndrom.blogg.se/

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.