LindaSofie Evasdotter
Yoga World
LivsstilMeditation

Andas ut otillräckligheten

Den här veckan så har jag fått påminna mig själv om att andas, djupa andetag. Jag har sovit dåligt, ätit sämre, känt mig allmänt stressad och haft mycket runt omkring, vilket också gör mig frustrerad för att jag vet precis vad jag behöver.

Jag måste komma ihåg att det är helt ok att säga nej när jag känner att jag inte orkar, jag får tillåta mig själv att vara trött ibland och jag behöver inte vara den bästa- snällaste- gladaste- gulligaste- trevligaste- duktigaste- mest positiva mamman- mormorn- dottern- systern- vännen- yogaläraren- coachen- samtalsterapeuten- och flickvännen – jämt.

Även under stressiga perioder så kan jag tillåta mig själv, om så bara för en stund, prioritera mig, ta mig tiden att andas, pausa tillvaron några minuter. Efter så många år borde jag ha lärt mig, när jag anser att tiden inte finns till att meditera, det är då jag behöver det som allra mest.

Jag sätter mig / ställer mig i ett bekvämt läge på den plats som känns bra för stunden. Jag låter kroppen slappna av, andas genom näsan och hittar andetagen genom att räkna till tre, andas in (räkna till tre), andas ut (räkna till tre). Jag försöker att vara närvarande här och nu, antingen genom att fästa blicken på en punkt framför mig eller bara sluta ögonen. När tankarna kommer så låter jag dem komma, utan att lägga någon vikt vid dem. Jag tillåter mig själv känna att den här stunden är helt och hållet min.

Jag andas in ny energi och andas ut otillräckligheten, jag andas in lugnet och andas ut stressen, jag andas in kärlek och jag andas ut det jag inte behöver . . . med andningen kommer lugnet. . . jag känner tacksamhet.

/LindaSofie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.