LindaSofie Evasdotter
Yoga World
Yoga

Hjärtat över huvudet

Det är roligt, lekfullt och ger en fantastisk känsla när hela ens värld vänds uppochner. Mormor som jag är, har jag precis börjat lära mig att stå på händer utan stöd och jag älskar verkligen varje sekund av det – handstående har kommit att bli min absoluta favoritposition.

“Vi slutar inte leka för att vi blir gamla, vi blir gamla för att vi slutar leka” ~ George Bernard Shaw

Det var ganska precis ett år sedan som jag fick för mig att jag skulle lära mig att stå på händer och sedan dess så har jag, var och varannan dag, vid något tillfälle, befunnit mig uppochner. Med facit i hand så kan handstående vara en av de roligaste utmaningar som jag någonsin har bestämt mig för att ge mig på, hela grejen med att vända hela sin värld uppochner passar mig ypperligt.

Här kommer några tips för dig som också vill testa på handstående,

  • Ta hjälp av en vägg eller en dörr, se till att ha fritt utrymme runtom.
  • Händerna skall placeras i axelbredd och gärna med en kudde under huvudet (mellan händerna) om du känner dig osäker.
  • Kom sedan upp i handstående med ryggen mot väggen/dörren genom att sparka ifrån golvet med det ena benet.
  • Håll hela kroppen i spänt läge, armarna ska vara rak och du ska försöka att komma upp till handstående så mjukt som möjligt.
  • Börja med att stå kvar några enstaka sekunder och utöka tiden allt eftersom du bemästrar balansen.
  • När du blivit tillräcklig trygg mot väggen / dörren så kan du testa att komma upp i handstående mitt i ett rum istället (se till att ha fritt runtom) finns tillgången till en gräsmatta så funkar det minst lika bra.
  • Sparka ifrån på samma sätt som du gjorde mot väggen/dörren, kroppen ska vara spänd, armarna rak och gå upp till handstående så mjukt som möjlig.

Be gärna någon om hjälp att ta emot dina ben tills det att du känner dig tillräckligt trygg med att stå på egna händer. Lycka till / LindaSofie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.