LindaSofie Evasdotter
Yoga World
MeditationMindfulnessYoga

En av världens vackraste platser ♡

Av de många platser som jag har besökt så är nog Mascadalen den plats som jag mest längtar tillbaka till. Den fortfarande orörd lilla apelsinby som ligger långt utanför dagens hektiska samhället, avlägset uppe i bergen ovanför Teneriffas Los Gigantes. Mascadalen har blivit kallad “en av världens vackraste plaster” och jag är helt klart beredd att hålla med.

Byn Masca byggdes av Teneriffas urinvånare och är uppbyggd i en ravin med 600 meter höga bergsväggar på bägge sidorna, och jag har nog aldrig känt mig så nära både himmel och jord samtidigt, som när jag befann mig där.

För att komma dit fick vi ta en taxi, som tog oss uppåt längst vägar som i mina ögon liknade serpentiner. Diken byttes ut mot lodräta bergsväggar som stupade rakt ner åt bägge håll, helt perfekt förhållande med min höjdrädsla, jag förstår inte varför jag fortsätter utsätta mig själv för sådana här saker, var precis samma sak när jag besteg Madeiras högsta berg.

Men väl uppe i Masca kändes luften så ren, nästan som att tiden hade stått helt stilla. En blandning av olika kryddor och doften av byns mandelkakor spred sig över hela dalen. Vi möttes av en genuin kärlek från lokalbefolkningen som stod längst dalens små smala gator i förhoppning om att få sina egenodlade produkter sålda. Där fanns allt från apelsiner, bröd och olika ostar till halsband, kristaller och små söta hemmasydda dockor.

En av männen i byn började att vissla till en annan man som befann sig längre upp i byn på en klippavsats. Ett visselspråk som fortfarande lever kvar för att befolkningen skall kunna kommunicera bättre på ett längre avstånd. Jag kan fortfarande känna känslan som när jag befann mig där, mitt i denna underbart vackra dal med en omgivning som skulle kunna vara hämtad ur den disneyfilm. Jag kunde ha stannat där precis hur länge som helst, det kändes på något sätt som att jag hade hittat hem ♡ 

/ Kärlek från LindaSofie Evasdotter

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.